Tasokkaan tarina

Home/Tasokkaan tarina
Tasokkaan tarina 2017-07-07T13:14:05+00:00

Kuinka Suomen suurin huonekalualan verkkopalvelu sai alkunsa?

On kevät. Ekaluokkalainen 7 -vuotias paukapää ”Peltsi” kurvaa vaaleansinisellä Helkama Nappulalla kotipihaan. Isi ja äiti on tulleet töistä ja isi kantaa sohvien kangasmalleja pakettiautosta sisälle. Samaan aikaan pihaan kaartaa punainen wolkkari ja autosta nousee mies, joka on saanut juuri toisen lapsen. Mies huutaa isälle: ”Myytkö tämän talon?” Isi naurahtaa ja huikkaa: ”Kaikki on myynnissä, paitsi vaimo ja lapset!” Tästä kaikki aikoinaan lähti.

Elämäni ohjautuessa huonekalualalle ja silloin 31 vuotta vanhan huonekalukauppamme ja perheyrityksemme pariin, törmäsin alan todelliseen ongelmaan.

Huonekaluala oli jo nähnyt ”kulta-aikansa” ja nuoren parin muuttaessa yhteen ja panostaessa televisioon huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi sänkyyn, minulle konkretisoitui se tosiasia, että maailma muuttuu ja nopeasti. Niin-ikään 50-vuotiaan asiakkaan kaivaessa käsilaukustaan uutta iPhonea ja näyttäessä siitä pöytäryhmän kuvaa, ja kysyessä saisiko meidän valikoimastamme kyseistä tuotetta (kysytyn tuotteen ollessa toistuvasti ulkomaalainen), huomasin että nyt on jo kiire.

Se ilmapiiri, mieli ja tekemisen meininki, mikä minua alalla odotti havainnollisti sen, että nyt on pistettävä itsensä täysillä likoon ja annettava kaikkensa koko suomalaisen huonekalualan puolesta. Ei Juha Sipilä tai edeltäjänsä Alexander Stubb pelasta alaamme – me teemme sen itse!

On kesä 2014. Useamman siirretyn palaverin jälkeen lahtelaisen Provianet ohjelmistoyrityksen toimitusjohtaja Juha-Pekka Tammela ilmoittaa, että hän tulee tapaamaan nyt minua. Jokin ensimmäisessä puhelinsoitossamme on herättänyt hänessä kipinän.

Minut oli juuri edellisiltana parsittu kolmannen kerran kasaan leikkaussalissa, epäonnistuneesta ja ”slowmotion”-hengen omaavasta lääkäridiagnoosista johtuen. Olin verkkarit jalassa aamulla myymälässä, tietenkin – otin hyvän sohvan, jolle menin makaamaan ja Juha-Pekka antoi minulle ensitapaamisella täyslaidallisen priiffiä verkkobusineksestä. Kartoittaessani yhdeksää eri ohjelmistotaloa, jotka kaikki innostuivat huonekalualamme ongelmista ja alkoivat heti myydä tuotteitaan, törmäsinkin henkilöön, joka kyseenalaisti kaiken.

Alkoi armoton kehitystyö ja alan prosessien opettelu. Tehdessämme kovaa töitä kävi ilmiselväksi, että Juha-Pekka on ihmeellinen suoriutuja ja kovan luokan verkkopalvelutaituri, joka on juuri oikea henkilö antamaan kaiken verkko-osaamisensa suomalaisen huonekalualan puolesta.

Kun suurimpiin ongelmiin oli tehty kaikkia osapuolia kunnioittava ratkaisu, eräänä lokakuisena iltana syntyi Tasokas.

Mikään ei muutu! Älkäämme ikinä unohtako veljet ja siskot sitä voimaa, mikä on ollut sotiemme yli selvinneillä yrityksillä, ja sitä yrittäjähenkeä, joka kumpuaa rakkaan huonekaluteollisuuden Pohjanmaan lakeuksilta, jossa esi-isämme nousivat taivaansinisiin autohinsa ja elättivät perheensä myymällä huonekaluja. Mikään ei ole muuttunut kaupankäynnin perusasioissa – työkalumme on vain oltava tänä päivänä kuluttajien ostakäyttäytymisen mukaisia.

Rakkaalle huonekalu- ja sisustusalalle Tasokas-työryhmä tuo kokemuksen ja uuden näkökulman lisäksi käytännön oivalluksen siitä, että elämme globaalin kilpailun maailmassa. Nyt käsissänne olevaa Tasokas-verkkopalvelua on rakennettu rakkaudella ja suurella intohimolla jo yli 3 vuoden ajan.

Kun heräämme aamulla ja lähdemme rakkaan työmme ääreen sillä ajatuksella, että ratkaisemme päivän ongelmat, uskomme tekemiseemme ja autamme yhteistyökumppaneitamme – tapahtuu Tasokkaita asioita.

-Juhana Peltoniemi